Welcome to Welcome to Syndicated Puzzles! Welcome to Syndicated Puzzles
Letterlistig!
Other Puzzles Sites
Our Services
 
Letterlicious for iPad and iPhone
 
Welkom bij deze nieuwe woordpuzzel van Jeff Widderich en Andrew Stuart - nu in het Nederlands! Letterlistig maakt het eindelijk mogelijk om liefhebbers van kruiswoordraadsels en Scrabble hun talenten te laten zien. Ga met de hoogste score en de beste ordening van woorden de strijd aan tegen de rest van de wereld. Letterlistig is niet getimed. Je hebt dus alle tijd van de wereld om een perfect kruiswoordraadsel op te bouwen. De ruimte op het bord en de volgorde van de gegeven letters zijn je enige beperkingen.


Doel: Scoor de meeste punten door met alle letters uit de letterbak een kruiswoordpuzzel op te bouwen

1. Letterbak: de zes rijen van negen lettertjes moeten op de volgende manier worden gebruikt:

2. Alle of een gedeelte van de letters uit de bovenste rij kunnen op het bord aan elkaar worden gelegd. Dit zijn de rode letters in de gele vakjes.

3. Als je een nieuw woord hebt gemaakt wordt dit gecheckt en gevalideerd. Verkeerde woorden zullen rood oplichten, goede groen. Je moet de letters wel verbinden aan eerdere woorden. Druk op de groen geworden "Klaar"-knop als je een of meer goede woorden hebt neergelegd. Hiermee komen direct de nieuwe letters in het spel.

Onder de gebruikte letters komen de letters van de volgende rij vrij. Hiermee kan je weer verdergaan. Bij elke beurt zijn er maximaal 9 letters beschikbaar.

In de vrijgekomen onderste rijen is weer plaats voor meer woorden: het bord wordt groter naarmate je meer letters hebt gelegd.

Score: aan de randen is het aantal punten weergegeven van de rij of kolom die je gaat vullen. Voor woorden van vier letters krijg je een bonuspunt, vijf letterwoorden geven twee bonuspunten en zo verder. Hoe langer het woord, hoe meer bonuspunten je krijgt.

Als je alle letters hebt gebruikt kan je "Verstuur mijn spel" indrukken. Je oplossing wordt vergeleken met die van alle andere spelers en als je score hoog genoeg is kom je in de top 10 lijst. Gefeliciteerd als je daarin slaagt!

Als je met ons wilt corresponderen over deze puzzle schrijf dan naar andrew@str8ts.com


Page created on 4-June-2013.
All puzzles on this site are trademarked and patented and cannot be reproduced without permission.
Copyright Syndicated Puzzles Inc, 2010-2013